CUKR - FOTOGALERIE

Ruční odsekávání stvolů je velmi namáhavé díky vlhkosti, teplu nebo odlamujícím se třískám, které létají kolem. A v neposlední řadě také díky sladké šťávě ze třiny, jež tryská při osekávání kolem.
Detail obrázku
Ruční odsekávání stvolů je velmi namáhavé díky vlhkosti, teplu ne...
Nakládání připravených nasekaných stvolů na osla.
Detail obrázku
Nakládání připravených nasekaných stvolů na osla.
Stvoly cukrové třtiny se sváží pomocí oslů.
Detail obrázku
Stvoly cukrové třtiny se sváží pomocí oslů.
Stvoly nachystané k lisování. Vylisovanou šťávu pak v obřích nádobách filtrují a nechávají na půl hodiny uležet, poté přidají regulátor pH. Následně šťávu zahřejí, díky čemuž se vypaří voda a směs krystalizuje. Na závěr se směs ochladí a přesaje.
Detail obrázku
Stvoly nachystané k lisování. Vylisovanou šťávu pak v obřích nádo...
Do družstva třtina přijíždí v pytlích, kde se třídí podle kvality, namíchává na jednu barvu a balí se. Dle supervizora zpracování cukrové třtiny Daniela Arrunategui Espinozy vyveze družstvo Cepicafe týdně 24 tun bio a fairtradové třtiny.
Detail obrázku
Do družstva třtina přijíždí v pytlích, kde se třídí podle kvality...
Vysušené stvoly cukrové třiny se nevyhazují, ale suší se a následně se využívají k zahřívání nádrží, ve kterých se vymačkaná šťáva ze stvolů kondenzuje a krystalizuje, není třeba žádného externího zdroje. Tento systém je velmi šetrný a udržitelný.
Detail obrázku
Vysušené stvoly cukrové třiny se nevyhazují, ale suší se a násled...
 
 
Powered by Phoca Gallery
preload