KOŘENÍ - FOTOGALERIE

Takto vypadají ještě nezralé vanilkové tobolky rostoucí na stromě. Vanilka se sklízí 2x ročně ve 2 sezónách - červenec a červen, prosinec a leden. V Ugandě nemá vanilka přirozeného opylovatele, proto je třeba ji opylovat ručně štětečky. Je to velmi pracné, protože vanilka kvete po dobu přibližně jednoho dne.
Detail obrázku
Takto vypadají ještě nezralé vanilkové tobolky rostoucí na stromě...
David Tukwasibwe (25 let) - Od sebrání vanilky k výslednému produktu to trvá cca 6 měsíců. Tato práce je velmi zdlouhavá, a proto je vanilka dražší zboží. Družstvo Ndali spolupracuje s 1 000 farmářů v okolí města Kassese.
Detail obrázku
David Tukwasibwe (25 let) - Od sebrání vanilky k výslednému produ...
Vanilka se suší poměrně dlouho 2-4 měsíce, což záleží na počasí. Předtím než se začne vanilka sušit, probíhá fáze fermentace. Po utržení se zabalí do prostěradel, uloží se do tmy a probíhá chemická reakce. Zde získá vanilka barvu.
Detail obrázku
Vanilka se suší poměrně dlouho 2-4 měsíce, což záleží na počasí. ...
Třídění vanilky, kdy se ručně přebírá vanilka usušená. Vybírají se usušené tobolky, max. množství vyprodukované vanilky je 60 tun.
Detail obrázku
Třídění vanilky, kdy se ručně přebírá vanilka usušená. Vybírají s...
Takto vypadají vanilkové tobolky po zabalení. Tato balení jsou určena především pro britský trh, vanilka je balena v místě výroby.
Detail obrázku
Takto vypadají vanilkové tobolky po zabalení. Tato balení jsou ur...
Jeden z výsledných produktů - vanilkový prášek 100 %. Zpracovatelna vanilky má 100 zaměstnanců.
Detail obrázku
Jeden z výsledných produktů - vanilkový prášek 100 %. Zpracovatel...
 
 
Powered by Phoca Gallery
preload